З’явиться нове село

За останні роки на карті Запорізької області зник добрий десяток сіл, котрі припинили своє існування.

І ось нарешті стався приємний виняток — у Мелітопольському районі незабаром з’явиться село Піщанське. Про це розповів голова обласної ради Олександр Нефьодов, який узяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Щоправда, новий населений пункт засновано ще 30 років тому, існував він спочатку як радгосп «Піщанський», а потім — як відділок державного лісорозсадника та радгоспу «Садове». А оскільки такого господарства вже давно немає, то й село, де проживає 58 осіб, виявилося фактично безіменним. Зате воно має перспективу щодо подальшого розвитку, бо газифіковане, забезпечене питною водою і впорядковане.

На засіданні комітету підтримали й пропозицію про перейменування села Нове Запоріжжя на село Хортиця.

Микола МАНЬКО.

Запорізька область.

Севастопольська міськрада змінює. Поки що тільки конфігурацію

В апараті міськради зареєстровано письмове повідомлення про створення депутатської групи «Єдиний центр».

За словами депутата Олексія Кисельова, своє бажання про входження оформили п’ять обранців. Своїми програмними цілями новостворена група заявляє: налагодження конструктивної взаємодії між міськрадою і міськдержадміністрацією для «невідкладного вирішення питань соціально-економічного характеру в інтересах городян»; робота над проектом закону про статус Севастополя; сприяння політичному діалогу між політсилами для збереження стабільності в місті.

Для колективу, що складається із сімдесяти п’яти осіб, серед яких сорок п’ять — «багнети» Партії регіонів, втрата, здавалося б, не велика. Однак, у нове депутатське утворення влилися представники трьох із шести фракцій. І якщо такі кроки від представників фракцій «За Севастополь» і «Наш дім — Севастополь» можна було спрогнозувати, то сам факт переходу в нове політформування депутата з вітренківської «Народної опозиції» має спантеличити багатьох севастопольських виборців.

Якщо збудуться прогнози експертів, то вже у вересні доведеться змінювати розміщення прапорців на столах у сесійному залі.

Микола МАГДИЧ.