Досягнення найкращих проектів презентували на відкритій інформаційній сесії організації громадянського суспільства Хмельниччини. Торік координатором проектів ОБСЄ в Україні та виконавчими організаціями було проведено два конкурси мікрогрантів під загальною назвою «Розвиток громадянського суспільства в Україні», за результатами яких відібрали 80 грантерів у п’яти областях, зокрема у Хмельницькій — 13. Це дало змогу втілити місцеві ініціативи. Фінансову допомогу на їхню реалізацію надало Міністерство закордонних справ Данії.

Багато які з проектів громадських організацій отримали схвалення та підтримку місцевої влади. Приміром, хмельницький обласний осередок Комітету виборців України розробив та провів відкриті правові уроки для 2000 сільських старшокласників області. Суспільна служба Кам’янця-Подільського отримала підтримку Хмельницької ОДА на запровадженні в кожному районі мережі інтерактивного вивчення громадської думки. Хмельницька спілка психологів і терапевтів провела тестування службовців міськради і за їхніми результатами склала образ типового «служителя народу». 16 дітьми вулиці заопікувався Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас». Нетішинська громадська організація «З’єднання борців за справедливість» випустила 22 номери газети «Вісник малозахищених». Асоціація «Світанок» отримала змогу опублікувати та поширити серед громадських організацій, органів влади і преси посібник «Ювенальна юстиція. Міжнародний досвід та перспективи України».

Нині за сприяння ОДА в області розпочинають запроваджувати мережу інтерактивного опитування громадської думки. Приміщення та телефони для цього в районах, де громадські організації ще не мають власних офісів, нададуть районні адміністрації, запевняє заступник голови ОДА Микола Вавринчук.

Хмельницька область.