Учора Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом Республіки Мальта Едвардом Фенехом-Адамі.

За словами Арсенія Яценюка, головне завдання, яке стоїть сьогодні перед керівництвом обох держав, — це інтенсифікація взаємних відносин і поглиблення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва.

Також Україну цікавить продовження активної дискусії з Мальтою та іншими країнами—членами ЄС у питаннях створення загальноєвропейського енергетичного простору.

Однією з головних тем розмови Голови Верховної Ради та Президента Республіки Мальта стало питання європейської інтеграції. За словами Арсенія Яценюка, Мальта має важливий для України досвід набуття членства в Європейському союзі.

Також Арсеній Яценюк висловив сподівання на встановлення тісних міжпарламентських стосунків між Верховною Радою та Палатою представників Мальти. Керівник українського парламенту запропонував створити міжпарламентську групу дружби Україна—Мальта.

У свою чергу Едвард Фенех-Адамі наголосив на тому, що розбудова ефективних відносин між Україною та Мальтою є пріоритетним завданням для його держави. Адже Україна представляє для Республіки Мальта надзвичайний інтерес. Президент Фенех-Адамі додав, що лише з початку року товарообіг між двома країнами значно збільшився.

Щодо питання євроінтеграції, то, за словами Едварда Фенех-Адамі, Республіка Мальта підтримує прагнення України у приєднанні до Європейського союзу і готова надати будь-яку допомогу та консультацію Україні на шляху до Європи.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.