Днями у столиці презентували оновлений журнал «Сучасність»

Об’єднати українців, на думку народного депутата, одного з лідерів «НУ—НС» В’ячеслава Кириленка, зможе прагнення до чистої незаангажованої думки та права її висловлювати. Майданчиком для цього, переконаний політик, може стати оновлене видання.

Для декількох поколінь українців — це символ, каже він, але видання має слугувати сучасним людям, позбавленим будь-яких комплексів щодо власної історії і власного бачення місії українського суспільства.

Засновник і видавець журналу — Український інститут національної пам’яті та Фонд підтримки молодіжних демократичних ініціатив. Окрім того, що Народний союз «Наша Україна» сприяє виходові оновленого часопису, а В’ячеслав Кириленко входить до його редакційної ради. Однак політик наполягає, що журнал не повинен мати політичного забарвлення, бо в ньому «мусить бути жива думка».

Зі слів політика, особисто він уперше познайомився із «Сучасністю», коли був студентом-першокурсником філософського факультету, у жовтні 1981 року.

— Тоді в університеті діяло товариство «Громада» і у них можна було розжитися, як тоді казали, «позацензурною літературою». На той час нею вважалася і «Сучасність», яка під великою конспірацією на одну- дві години передавалася із рук в руки між фізиками, філософами, економістами і навіть юристами.

Нині оновлена «Сучасність» на чолі із головним редактором Віктором Морозом робить свої перші кроки.