«Мій батько — запеклий мисливець і рибалка. З дитинства я завжди з ним, серйозно захопився корисним заняттям. Але мої знання обмежені, дотепер задовольнявся тільки батьківською школою. Чи є у нас професійне видання, звідки можна пізнавати теорію й практику?».

Сергій А-ов, одинадцятикласник.

Сакський район, Крим.

В Україні зареєстровано декілька журналів і газет для мисливців і рибалок. Одну з них видають у Сімферополі. «Крымскую охотничью газету», єдину на півострові, знають аматори й професіонали, тому розповідати про неї немає рації. Є сенс регулярно читати тижневик. Наскільки він цікавий, інформаційно насичений, можна судити з назв рубрик: «Ребятам о природе и ее обитателях», «Оружейная лавка», «Знай свой край», «С пылу, с жару», «Советы и секреты...» Особливо потрібна й пізнавальна — рубрика «Из первых рук», під якою публікуються законодавчі акти Верховної Ради, інформація, інтерв’ю на теми полювання й риболовлі.

Відома «Крымская охотничья газета» і своїми масштабними соціально спрямованими діяннями. Три роки вона проводить гуманітарну акцію із захисту флори й фауни півострова, п’ятий рік — фотоконкурс, розіграш призів серед читачів.

Але найбільш резонансним є мисливське-рибальський фестиваль «Піймай свою акулу», що став уже міжнародним. Нещодавно в рибацькому селищі «Чорні камені» (Бахчисарайський район) гостювали колеги з Білорусі, Молдови, Росії, столична й місцева журналістська братія. Четвертий фестиваль було присвячено п’ятиріччю газети.

— Із півтора десятка запропонованих у селищі послуг наші колеги мали можливість скористатися практично всіма — грали у футбол, стріляли, ловили рибу, плавали в басейні, каталися на конях і квадроциклі, — розповідає головний редактор «Крымской охотничьей газеты» Володимир Трошин. — За традицією, і це було головним на фестивалі, організатори («Чорні камені» і ТОВ «Перлина Криму») провели благодійний аукціон «Ви не одні». Зібрані кошти передали дітям-інвалідам і сиротам Бахчисарайської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату.

Свій скромний внесок, до слова, зробив і «Голос України».

На знімку: учасник фестивалю Вова Капітонов придбав на благодійному аукціоні саморобку, виготовлену руками дітей-сиріт.