Прем’єр підтримала ініціативу Блоку Литвина

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала Президента, лідерів парламентських фракцій та позапарламентських політичних сил організувати та провести Всеукраїнську раду, запропоновану Блоком Литвина. Про це «Голосу України» повідомили в управлінні у зв’язках із ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів.

Прем’єр провела телефонну розмову з Володимиром Литвином з приводу запропонованого Блоком Литвина «Плану невідкладних дій щодо подолання політичної кризи та консолідації суспільства» та в цілому позитивно оцінює цей документ.

Зрозуміло, окремі пункти цього плану мають бути предметом серйозної дискусії, але беззаперечною, вважає Юлія Тимошенко, є сама ідея проведення Всеукраїнської ради у формі спеціального засідання Верховної Ради за участю Президента, Кабінету Міністрів, керівників місцевих органів влади та самоврядування.

Особливо слушною, на думку Юлії Тимошенко, є ідея зафіксувати у пропонованій Володимиром Литвином суспільній угоді «чітке та однозначне трактування і застосування дискутивних положень Конституції».

Юлія Тимошенко погодилася з Володимиром Литвином у тому, що «Україна та люди мають отримати почуття стабільності та передбачуваності змін позитивного характеру».

Регіонали готові до будь-яких переговорів задля стабілізації ситуації

Регіонали готові до будь-яких переговорів задля стабілізації ситуації у Верховній Раді та готові підтримати проект змін до держбюджету-2008, але лише за умови ухвалення низки поправок до чинного законодавства, які забезпечать захист найбідніших верств населення від зростання цін. Про це заявив на вчорашньому засіданні опозиційного уряду лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Він наголосив, що в нинішній ситуації, коли коаліція не здатна виконувати свої обов’язки, є два виходи — або саморозпуститися коаліції, пам’ятаючи про відповідальність перед виборцями, або дострокові вибори. Але останнє, вважає В. Янукович, не призведе до позитиву і спричинить економічний колапс.