В ізоляторі тимчасового утримання опинилася депутат Ізмаїльської міської ради (Блок Наталі Вітренко) Інна Кутузова. Як з’ясувалося, депутат міськради перепливла Дунай, але на румунському березі була затримана місцевими рибалками, які передали її румунській прикордонній варті, а ті — української міліції.

За словами першого заступника ізмаїльського міського голови Сергія Переверзи, Інна Кутузова намагалася попросити в Румунії політичного притулку. Раніше депутат уже мала неприємності з місцевою міліцією, котра змушена була розслідувати конфлікт у тутешньому ресторані, одним із фігурантів якого вона стала. Інна Кутузова вважає, що зазнає тиску з боку місцевої влади через свою активну політичну діяльність.

«Досягнення» у плаванні депутата відповідно до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» кваліфікуються за ч. 1 статті 204 «Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України». Покарання за цією статтею передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, чи виправними роботами на термін до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративним арештом на термін до 15 діб.

Одеська область.