Про це Юлія Тимошенко заявила на вчорашньому засіданні уряду. Водночас вона звинуватила Верховну Раду в саботажі ухвалення змін до держбюджету на 2008 рік. За її словами, уряд закрив усі тіньові схеми і зробив так, щоб чітко й динамічно зростала економіка. «Ми для країни додатково знайшли 30,4 млрд. грн. для аграріїв, шахтарів, будівельників доріг, суднобудівників, пенсіонерів, ветеранів, інвалідів, для всіх, хто працює в бюджетній сфері, ми знайшли ці гроші і хочемо їх віддати країні, — зазначила прем’єр. — Але, на жаль, у Верховній Раді саботується цей процес і не надається можливість поставити на голосування проект закону про доповнення до державного бюджету».

Прем’єр-міністр назвала політичною провокацією заяву про наявність у Верховній Раді достатньої кількості голосів депутатів для відставки уряду. «Я можу вам сказати твердо й упевнено — жодної кількості голосів для відставки уряду в цієї зграї немає. Якби в них ці голоси були, вони б уже оголосили про нову коаліцію, вже висунули б нового главу парламенту, нового прем’єра і новий склад уряду. Це виключно політичні провокації», — сказала Ю. Тимошенко.

На засіданні уряду перепало на горіхи й виробникам м’яса птиці, ціни на яке поки що не знижуються і вже навіть перевищили європейські. Водночас Ю. Тимошенко відзначила як позитив те, що інфляція в Україні в червні поточного року порівняно з червнем 2007-го скоротилася в 2,5 разу, і подякувала за це уряду, а також областям, які продемонстрували нульову інфляцію або дефляцію за підсумками місяця.

Фото Олександра ПРОКОПЕНКА (Укрінформ).