Прем’єр-ліга: за мить до старту

Учора в Будинку футболу пройшла прес-конференція, присвячена матчу за Суперкубок України «Шахтар» — «Динамо», який відбудеться 15 липня в Полтаві.

Цим поєдинком не тільки відкривається, за традицією, новий футбольний сезон, а й розпочинає своє функціонування Прем’єр-ліга, котра організовує гру за Суперкубок.

— Нам приємно, що географія Суперкубку розширюється, і ми сподіваємося, що матч пройде на високому рівні. Зі свого боку ФФУ контролює ситуацію, працює з організаторами в тісному контакті, жодних непорозумінь у нас не виникає, — зазначив виконавчий директор, перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко. На даний момент із 24 600 квитків, що надійшли у продаж, не реалізованими залишилося близько тисячі. При цьому 7,5 тисячі перепусток викупив «Шахтар», а 4,5 тисячі — «Динамо».

Вісті звідусіль

Велоспорт (шосе). Італія. Чемпіонат Європи. Українці здобули три медалі. У перегонах на час серед жінок Світлана Галюк стала другою, а Леся Калитовська — третьою. У групових перегонах Леся Калитовська завоювала бронзову нагороду. На Олімпіаді в Пекіні Калитовська виступатиме в прегонах переслідування. В цій дисципліні вона стала чемпіонкою Європи 2007 року. Чемпіонат континенту в Італії був останнім стартом перед XXІX Олімпійськими іграми.

Фехтування. Чемпіонат Європи. Київ. Палац спорту. 8 липня. Чоловіки. Шабля. Командні змагання. 1. Росія. 2. Франція. 3. Білорусь. Жінки. Рапіра. Командні змагання. 1. Росія. 2. Угорщина. 3. Франція.

Баскетбол. Відбулось жеребкування Єврокубка (Кубок УЛЄБ) та Кубка виклику (ФІБА). У другому кваліфікаційному раунді Єврокубка «Київ» зустрінеться з переможцем пари «Телеком» (Німеччина) — «Панеллініос» (Греція).

Маріупольський «Азовмаш» до групового турніру потрапив напряму. У групі Е суперниками команди з Маріуполя стануть литовські «Летувас Рітас», французький «Асвел» і переможець кваліфікаційної сітки. Нагадаємо, що переможець Єврокубка в наступному сезоні матиме право виступати в Євролізі.

Також відбулося жеребкування кваліфікаційних раундів Кубка виклику. Перший кваліфікаційний раунд: «Миколаїв» (Україна) — «Скайлайнерс» (Німеччина). «Руставі» (Грузія) — «Сумихімпром» (Україна). «Борац» (Боснія) — «Політехніка-Галичина» (Україна). «Черкаські Мавпи» (Україна) — ЦСК-ВВС (Росія, Самара). «Донецьк» (Україна) — АЄЛ (Кіпр).

Теніс. Ізраїль. Челенджер АТР (призовий фонд 50 тисяч доларів). На старті одиночного розряду українець Сергій Бубка, який потрапив в основу з кваліфікації, переграв білоруса Бетова у двох сетах — 6:3, 7:6 (4). У 1/8 фіналу суперником Сергія буде четверта ракетка турніру, австралієць Ебелтіт.