Футбол. Київ. Учора в Будинку футболу відбувся економічний форум за участю представників міст і регіонів, які прийматимуть Євро-2012, з представниками бізнес кіл Королівства Нідерланди.

Потім відбулося жеребкування VІ чемпіонату Європи серед студентських клубів. Ці змагання, як відомо, столиця України прийматиме 20—26 липня. Інформаційну підтримку події надає «Голос України». Детальніше про підсумки жеребкування повідомимо пізніше.

Шахи. У Києві завершився матч між українцем Сергієм Карякіним і британцем Найджелом Шортом, організований компанією lіfe:). Український гросмейстер, який забезпечив собі перемогу ще після сьомої партії, не зупинився на досягнутому і переграв Шорта й у двох останніх поєдинках. Рахунок став — 7,5:2,5. Усі партії шахісти грали з повною самовіддачею. Тільки одна партія закінчилася внічию.

Міжнародний арбітр Олег Товчига так прокоментував підсумок матчу: «Для мене великої сенсації не сталося. Найджел старший за Сергія на 25 років, а швидкі шахи це все-таки більше «парафія» молодих. Окрім того, між рейтингом Сергія і Найджела різниця у 80 пунктів, з одного боку. З другого — кращі часи у Карякіна ще попереду, а, на жаль, піки форми Шорта припали на середину 90-х років минулого сторіччя».

Переможець успіхом, звісно, задоволений: «Для мене це дуже значима подія, адже таких заходів в Україні не густо. Дуже сподобалась організація, і я сподіваюся брати участь у таких змаганнях ще не раз».

Фехтування. Чемпіонат Європи. Київ. Палац спорту. 7 липня. Шабля. Жінки. 1. Велика (Росія). 2. Бьянко (Італія). 3. Бенко (Угорщина) і Федоркіна (Росія). Шпага. Чоловіки. 1. Імре (Угорщина). 2. Шмітт (Угорщина). 3. Люсене (Франція) і Каутер (Швейцарія).