Учора Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом Угорської Республіки Ласло Шойомом.

На початку зустрічі Арсеній Яценюк подякував Президентові Угорської Республіки за розбудову конструктивної міждержавної співпраці. За його словами, відносини між двома країнами розвиваються досить позитивно. Керівник українського парламенту нагадав співрозмовникові, що першу угоду «Про малий прикордонний рух» Україна підписала саме з Угорською Республікою.

Щодо нової угоди між угорським та українським парламентом, то, за словами Голови Верховної Ради, вона вже парафована і буде підписана під час найближчого візиту делегації Верховної Ради до Угорщини. Також Арсеній Яценюк зауважив, що Україна дуже розраховує на підтримку Угорської Республіки в переговорному процесі з Європейським Союзом. Особливо в підготовці та підписанні нової посиленої угоди.

У свою чергу Ласло Шойом також висловив задоволення двосторонніми відносинами України та Угорщини. Він зауважив, що сьогодні країни мають дуже високі показники економічної співпраці, і висловив сподівання на їх подальший розвиток. Адже Україна вже запропонувала угорським компаніям участь в інвестиційних проектах з підготовки до Євро-2012. Щодо переговорного процесу з Європейським Союзом, то Україна може розраховувати на угорську підтримку. За словами Ласло Шойома, Угорщина є прихильником саме східного напрямку розширення ЄС.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.