Під час зустрічі Президента — з керівниками силових структур (на знімку) — він віддав наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на вогонь терористів. Адже тільки 24 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, даним у Донецьку в ході зустрічі з представниками Тристоронньої контактної групи, збили гелікоптер Збройних Сил України та спричинили смерть дев’яти людей. Загалом же з моменту оголошення мирного плану Президента терористи 35 разів відкривали вогонь по українським військовим.

У зв’язку з цим глава держави не виключає, що режим припинення вогню може бути скасований достроково, зважаючи на постійне його порушення контрольованими ззовні бойовиками, повідомляє прес-служба Президента.

Президент Петро Порошенко також провів зустріч із представниками депутатських фракцій і груп Верховної Ради. Під час зустрічі, яка відбулася увечері 24 червня, глава держави наголосив на важливості обговорення законодавчих ініціатив, які спрямовані на врегулювання ситуації на Донбасі.

Президент також повідомив, що більшість із пропозицій до законопроекту про зміни Конституції, які надійшли від парламентських фракцій та груп, було включено. «Ключовий елемент змін — децентралізація, яка сприятиме збалансуванню влади в Україні. Тому пропоную спрямувати узгоджений законопроект на розгляд Венеціанської Комісії», — підкреслив глава держави.

Крім того, П. Порошенко наголосив на важливості ухвалення законопроекту про амністію та обговорення питання дострокових парламентських виборів.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).