І вдома, і за океаном

Легка атлетика. Бігунка Наталя Беркут домоглася значимих результатів і встигла виступити в різних куточках планети.

Спершу киянка виступала в рідному місті на чемпіонаті України і виграла забіг на 10 000 метрів (31:47.03). За підсумками національного чемпіонату Беркут була включена до складу команди атлетів, котра целеспрямовано готуватиметься до Олімпійських ігор у Пекіні.

А оце кілька днів тому Наталя Беркут виступала вже за океаном і в 10-кілометровому забігу вулицями американського міста Атланта перемогла з результатом 32:23. Наталка випередила цілу команду суперниць з Кенії та Ефіопії, котрі посіли місця з другого по восьме.

Готовність номер один

Бокс. Чемпіон світу за версіями ІBF/WBO/ІBO у суперважкій вазі киянин Володимир Кличко завершив «активну» частину підготовки до наміченого на 12 липня поєдинку проти офіційного претендента на титул WBO американця Тоні Томпсона. До бою Володимир готувався у австрійських Альпах.

За цей час, окрім традиційної загальнофізичної підготовки, Кличко-молодший провів 110 повноцінних раундів спарингів. Партнерами українця виступили американські суперважковаговики Ті-Джей Вілсон (12-2, 8 нокаутів), Джонатан Гегглер (18-3, 13 нокаутів) та ін. Цікаво, що всі спаринг-партнери Володимира так само, як і його майбутній суперник, боксують в правосторонній стійці, а Вілсон і Гегглер мають подібні до Томпсона габарити (зріст 201 і 193 см відповідно, у Томпсона — 196).

Тренер українського боксера Емануель Стюард лишився задоволений підготовчим процесом підопічного і заявив, що чемпіон перебуває у чудовій формі.

Хоча дехто передбачає легку перемогу українця, поєдинок проти Томпсона аж ніяк не можна назвати прохідним хоча б тому, що подібних суперників, котрі поєднують в собі значні габарити і правосторонню стійку, у Володимира на професіональному рингу ще не було. А ще американець, на відміну від переважної більшості претендентів, не робить гучних заяв з обіцянками неодмінно нокаутувати чемпіона. Натомість спокійно чекає моменту виходу на ринг, що може свідчити лише про його упевненість у власних силах.