Протистояння Президента Віктора Ющенка і прем’єра Юлії Тимошенко значною мірою обумовили кризові явища всередині влади, зокрема в коаліції. На цьому наголосив під час «круглого столу» народний депутат від «НУ—НС» Олесь Доній (на знімку).

У подальшому, за його словами, ніхто не може зпрогнозувати дії цих політиків та їхні ідеологічні засади. «Як може поважна політична сила спочатку голосувати за один варіант закону «Про Кабінет Міністрів» з Партією регіонів, а потім через певні обставини укласти абсолютно протилежну угоду зі стороною Президента та проголосувати за протилежний закон. Тобто йдеться лише про домовленості між політиками, заради яких вони готові розміняти свої ідеї», — зазначив Олесь Доній. На його думку, саме в цьому полягає «корінь зла». Він вважає, що цю проблему потрібно було вирішувати ще 2002 року.

Крім того, народний депутат переконаний, що найоптимальнішим виходом з цієї ситуації є переформатування коаліції, наприклад, у складі «НУ—НС», Блоку Литвина та БЮТ. Він підкреслив, що ситуація, яка склалася нині в парламенті, призведе до перевиборів. «На цей момент керівництво фракції не знайшло вихід. Можливо, ситуацію хочуть довести до остаточної дискредитації парламентаризму», — зазначив парламентарій.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.