Учора Парламентська Асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) на 17-й щорічній сесії в Астані (Казахстан) ухвалила резолюцію про Голодомор 1932—1933 років в Україні. Парламентська асамблея цим актом вшанувала пам’ять мільйонів українців, загиблих від Голодомору, «спричиненого брутальними, спланованими діями та політикою тоталітарного сталінського режиму».

Проект резолюції було ініційовано керівником Постійної делегації Верховної Ради України, головою парламентського Комітету у закордонних справах Олегом Білорусом.

Наголосивши на важливості поширення у суспільстві інформації про цю трагедію українського народу, з метою запобігання подібним катастрофам у майбутньому, держави ОБСЄ висловили свою підтримку ініціативам України на міжнародному та національному рівнях, спрямованим на висвітлення всієї правди про Голодомор 1932—1933 років в Україні, а також широке громадське та наукове обговорення цього питання.

Підтверджуючи свої зобов’язання «чітко та беззастережно засуджувати тоталітаризм», Парламентська асамблея ОБСЄ звернулася до всіх парламентів держав—учасниць організації визнати Голодомор 1932—1933 років в Україні.

Інформаційне управління Верховної Ради.