Апеляційний суд Києва постановив частково задовольнити апеляційну скаргу заступника Генерального прокурора України у справі про громадянство народного депутата України Давида Жванії. Як повідомили у прес-службі громадянського руху «Народна самооборона», рішення Радянського районного суду Києва від 1999 року скасовано і справу направлено до Святошинського районного суду на новий розгляд. Суть претензій прокуратури полягає в суперечності даних щодо часових періодів перебування і проживання Д. Жванії в Україні, які були підставою для прийняття рішень про надання йому українського громадянства.

За словами народного депутата Геннадія Москаля, котрий представляє інтереси Д. Жванії в суді, справу про громадянство Д. Жванії буде також направлено до Верховного Суду України. Г. Москаль назвав рішення Апеляційного суду Києва заполітизованим. «Судді фізично не можуть за чотири з половиною хвилини перебування у дорадчій кімнаті винести рішення з таким об’ємом документів та взятих до уваги клопотань», — вважає він.

Водночас у день ухвалення рішення апеляційного суду «Комсомольская правда» опублікувала інтерв’ю з Д. Жванією, в якому він стверджує, начебто обличчя Президента Віктора Ющенка в 2004 році було спотворено не в результаті отруєння діоксином, а через запалення трійчастого нерва. За словами одного з близьких соратників Президента за часів «помаранчевої революції», коли В. Ющенко потрапив до австрійської клініки «Рудольфінерхаус» із загостренням панкреатиту, після ліків у нього впав імунітет, у результаті чого розпочалося запалення однієї з гілок трійчастого нерва, що й викликало асиметрію обличчя, а причиною набряків обличчя стали сильні знеболювальні препарати.