Футбол. На XVІІ конференції ПФЛ України, організація, котра відтепер опікуватиметься лише першою і другою лігами, одержала нового виконавчого директора. У Анатолія Попова, який обіймав цю посаду, минув термін дії контракту. Сторони, як то кажуть, за обопільної згоди, його продовжувати не стали.

На засіданні Центральної ради ПФЛ затверджено правонаступника Анатолія Володимировича. Ним став Святослав Сирота, остання посада якого — відповідальний секретар цієї само організації. Місце Сироти, що звільнилося, дісталося відомому у минулому арбітрові Ігорю Ярменчуку, до речі, лікарю за фахом.

На конфреції названо лауреатів сезону-2007/2008. Опитування проводилося серед клубів-учасників чемпіонату України.

За його підсумками, найкращим футболістом чемпіонату України став бразильський півзахисник донецького «Шахтаря» Фернандіньо. Найкращий бомбардир (20 м’ячів) Марко Девич («Металіст») посів друге місце, а форвард київського «Арсеналу» Євген Селезньов став третім.

Також за результатами опитування найкращим тренером визнано наставника чемпіона України — донецького «Шахтаря» — Мірчу Луческу. Мирон Маркевич («Металіст») і Юрий Сьомін («Динамо», Київ) посіли друге і третє місця, відповідно.

Найкращим арбітрам за версією ПФЛ визнано киянина Олега Орєхова. Його земляк Ігор Іщенко та львів’янин Андрій Шандор — другий і третій.

Сімферопольська «Таврія» (тренер Михайло Фоменко) завоювала приз фейр-плей.