Учора під головуванням Президента Віктора Ющенка відбулася нарада з питань відновлення макроекономічної стабільності. Окрім глави держави, у ній взяли участь Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, міністри економіки та фінансів Богдан Данилишин і Віктор Пинзеник, Голова Нацбанку Володимир Стельмах та інші.

Як повідомила під час брифінгу прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, розпочинаючи нараду, Президент висловив стурбованість тим, що уряду і НБУ не вдалося знайти спільну точку зору щодо розвитку економіки нашої держави до кінця цього року. Він підкреслив, що домовленості про пошук спільної позиції було досягнуто на попередній нараді 17 червня.

На думку Віктора Ющенка, в країні не може бути двох різних офіційних макроекономічних сценаріїв, на базі одного з яких приймаються зміни до бюджету, а іншого — зміни в монетарній та валютній політиці. Президент також нагадав, що для виходу із ситуації, що склалася, на попередній нараді він запропонував порядок дій, першим кроком у реалізації якого мало бути узгодження урядом та Нацбанком одного чи кількох сценаріїв розвитку макроекономічної ситуації на нинішній рік.

Ще одним кроком, наголосив Віктор Ющенко, мав стати офіційний прогноз валютно-курсової політики на 2008 рік. «Це ті сигнали впевненості, переконливості, які повинен отримати ринок, що бюджетна, економічна, валютна політика гармонізовані, і нас чекає стабільність», — зазначив Президент.