Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що робота парламенту на наступному пленарному тижні багато в чому залежатиме від двох фракцій — Блоку Литвина та Комуністичної партії.

За його словами, з розкладу порядку денного, запропонованого керівником українського парламенту, навмисно вилучені будь-які питання, що стосуються виконання Коаліційної угоди.

«Йдеться про голосування законопроектів, які необхідні державі, а не тій чи іншій стороні українського парламенту», — зазначив Арсеній Яценюк.

Він додає, що саме від принципової позиції двох фракцій буде залежати прийняття таких важливих рішень, як зміни до державного бюджету, програми соціально-економічного розвитку та законопроектів стосовно Євро-2012.

«Запропоновано прагматичний порядок денний, який цікавить державу. Мова не повинна йти про те, що хтось допомагає чи не допомагає коаліції. Йдеться про український парламент як єдиний законодавчий орган.

Щоб не дати дискредитувати основи вітчизняного парламентаризму, ми маємо проявити консолідацію навколо ключових законопроектів, необхідних для держави.

А я, у свою чергу, наполягатиму, щоб уряд вніс і зміни до державного бюджету, і програми соціально-економічного розвитку на наступний пленарний тиждень. Це буде чудовою відповіддю, зокрема, і на політичне протистояння в залі», — наголосив Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.