Київ. Як повідомила прес-служба Президента України Віктора Ющенка, у четвер, 3 липня, у рамках підготовки до проведення Євро-2012 в секретаріаті Президента на запрошення глави держави відбудеться його зустріч з президентом УЄФА Мішелем Платіні.

А тепер — Ліга чемпіонів

Футбол. Учора в Ньоні (Швейцарія) відбулося жеребкування пар першого і другого відбірних раундів Ліги чемпіонів-2008/2009. Київське «Динамо» починає з другого (матчі відбудуться 29/30 липня і 5/6 серпня). Суперник динамівців визначиться у двобої між клубами «Дрогеда» (Ірландія) і «Левадія» (Естонія). Першу зустріч кияни мають провести в гостях.

Паспорт громадянина України виписано на ім’я Марко Девича (інформація прес-служби ФК «Металіст»). Сам футболіст неодноразово висловлював бажання виступати за національну команду України. Однак перешкодити цьому може нове правило ФІФА, за яким гравцем національної команди може бути людина, котра проживає в країні мінімум п’ять років. Девич виступає в Україні три з половиною роки.

Ми вже повідомляли, що за результатами змагань у першій лізі путівки до вищої ліги завоювали футбольні клуби «Іллічівець» (Маріуполь) і «Львів». А тепер назвемо команди, котрі переходять до другої ліги: «Сталь» (Дніпродзержинськ), ЦСКА (Київ), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) і «Дніпро» (Черкаси).

А тим часом київську «Оболонь» очолив колишній півоборонець «Дніпра», київського «Динамо» і збірної України Юрій Максимов.

Легка атлетика. Генгело (Нідерланди). Кубок Європи з багатоборства. Перемогла українка Ганна Мельниченко (6306 очок). Другу та третю сходинки посіли француженка Антуанет Нана Джіму (6204) та Йоланда Кайзер з Нідерландів (6105).

Хокей. ФХР опублікувала попередній календар Відкритого всеросійського змагання серед команд вищої ліги у сезоні 2008/09. На відміну від попереднього, коли ця ліга складалася із Західного і Східного дивізіонів, у сезоні 2008/09 35 клубів розділено на три дивізіони —- Західний, Центральний і Східний.

Стартові поєдинки київського «Сокола» відбудуться 13—14 вересня у Санкт-Петербурзі проти дебютанта вищої ліги Росії ВМФ. 17—18 вересня на киян чекає ще один виїзд — до Подольська (зіграють з ХК «Рись»). А вдома «Сокіл» 23—24 вересня прийматиме «Кристал» (Електросталь), 27—28 — «Липецьк».