Президент України Віктор Ющенко підтримує ініціативу Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка стосовно спільної розробки всіма гілками влади плану дій «Україна-2010».

У листі на ім’я глави парламенту Президент поділяє «занепокоєння з приводу ускладнення суспільно-політичної ситуації в державі та можливих негативних наслідків у разі її подальшого загострення».

«Висловлені у вашому листі пропозиції є слушними і, безперечно, заслуговують на підтримку. Нині Україна перебуває на тому історичному етапі, який нагально вимагає консолідації всіх державницьких сил задля утвердження і подальшого розвитку демократії, здійснення системних реформ та прискорення динаміки євроінтеграційних процесів», — зазначає В. Ющенко.

У зв’язку з цим глава держави пропонує під час наступної зустрічі у форматі Президент—Голова Верховної Ради—Прем’єр-міністр «обговорити порушені вами проблеми та окреслити можливі шляхи їх вирішення».

Як повідомлялося раніше, на початку червня Голова Верховної Ради направив лист-звернення до Президента, Прем’єр-міністра і керівників депутатських фракцій парламенту із пропозицією спільної розробки плану дій «Україна-2010», який має затвердити парламент. У своєму зверненні Арсеній Яценюк запрошує до розробки плану дій усі без винятку гілки влади.

На думку керівника українського парламенту, цей документ має стати першочерговим до кінця 2008 року і невідкладним для виконання всіма гілками влади в межах їхніх конституційних повноважень.

Пропоновані в листі заходи, на переконання Арсенія Яценюка, повинні стати спільною основою для прийняття відповідних рішень Президентом, урядом і Верховною Радою.

Прес-служба Верховної Ради України.