Після відомих заяв Давида Жванія про «діоксинове самонавіювання» Віктора Ющенка на етапі його кандидатства у Президенти до медичної суперечки приєдналися ті, хто має відповіднішу для виставлення діагнозів кваліфікацію. І вітчизняні, і західні медики, які спостерігали за пацієнтом впродовж перебігу хвороби, категорично стверджують про доведений ними «науковий факт отруєння». Свій голос до такого висновку приєднав і французький професор Жан-Ілер Сора, який лікує Президента України останні три роки.

У популярній газеті «Le Monde» професор-дерматолог з міжнародним реноме стверджує, що кілька європейських лабораторій на запит української прокуратури представили результати обстежень, які свідчать про наявність в організмі Віктора Ющенка дози діоксину, що в десять тисяч разів перевищувала допустиму норму. «Це чистий діоксин, який легко знайти в багатьох лабораторіях, і це виключає будь-яку можливість випадкового отруєння», — запевняє пан Сора.

Справді, якщо згадати, що під час виборчих перегонів Віктор Андрійович відвідував не світові лабораторії, а в компанії колись близьких соратників вечеряв на дачах своїх тоді ще співвітчизників, можна повірити тезі професора про неможливість випадкового отруєння такою кількістю діоксину.

Фахівець з дерматології вважає, що Ющенко став жертвою умисної спроби знищення і «пройшов через такі моменти, які вимагали вражаючої витримки». Професор не приховує: він дуже боявся за життя свого пацієнта, але той «продемонстрував неймовірну міцність», що навіть претендує на медичне відкриття. Президент уже переніс 25 п’ятигодинних операцій для знешкодження діоксину, і ефект «руйнівної сили на весь організм» тепер, на щастя, йому не загрожує. Інше питання — ефект руйнівної отруйної політики, але це не компетенція дерматології...