Здоровий той, хто впевнений у собі

Згідно з результатами дослідження, діти, які вважають, що можуть контролювати своє життя, виростають здоровіші. Результати цього дослідження, опублікованого в британському журналі «Психосоматична медицина», основані на спостереженні вчених за впливом на здоров’я людини, котра вважає себе здатною вплинути на розвиток будь-яких життєвих ситуацій. У дослідженні взяли участь 7500 осіб. Спостереження велося з раннього дитинства.

Проаналізувавши отримані дані, вчені зазначили: в упевнених у собі дітей рідко трапляється ожиріння до 30 років, а також погане самопочуття або часті стресові ситуації. Самовпевненість є однією з характеристик особистості. Ця якість обумовлена також стосунками дітей з їхніми батьками. Тому радять батькам зміцнювати впевненість дітей у своїх силах, що забезпечить їм міцне здоров’я в дорослому житті.

«ТОП 100 в медицині»

В Україні стартував національний проект суспільного значення — Національна медична премія «Асклепій». Асклепій (з латинської — ескулап) — син бога Аполлона та Короніди — навчився лікуванню і здобув визнання як лікар у Стародавній Греції та Римській імперії. Організаторами цього медичного рейтингу є Перше медичне рекламне агентство «MARSMEDІA», яке співпрацює в цьому напрямі з Міністерством охорони здоров’я України.

Цей професійний рейтинг визначить кращих лікарів та клініки. А це сприятиме їх популяризації як фахівців найвищого рівня, незалежно від того, де вони працюють — у безплатній медицині чи у приватній клініці. Й, отже, допоможе споживачам медичних послуг робити виважений вибір місця лікування. Вже до кінця 2008 року буде складено рейтинг лідерів серед лікарів та медичних закладів галузі — «ТОП 100 в медицині». Потім професійне журі премії та всі небайдужі українці визначать переможців у різних категоріях.