Від учора в Луцьку побільшало ще на одну оздоровницю. На вулиці Ярощука відкрито філію санаторію матері та дитини «Пролісок» (про нього «Голос України» писав у номері за 19 червня). Нова медична установа працюватиме як центр реабілітації при захворюваннях нервової, ендокринної, серцево-судинної систем, органів травлення, опорно-рухового апарату, порушення постави в дітей.

Кабінети обладнано найсучаснішою фізіотерапевтичною апаратурою, декотрі апарати представлені в Луцьку в єдиному екземплярі. Зокрема, це найновіші розробки апаратів електростимуляції, електродіагностики, лазеромагнітотерапії. Філія устаткована унікальними апаратами низькоінтенсивного випромінювання і кольоротерапії Коробова, спектр застосування яких надзвичайно широкий: від лікування кардіологічних, неврологічних захворювань до зняття похмільного синдрому. Тут є також прекрасно обладнані масажний і косметичний кабінети. А найголовніше — персонал установи висококваліфікований і досвідчений.

Відкриття філії стало можливим завдяки підтримці депутатів і голови обласної ради Анатолія Грицюка (на знімку), які зуміли повернути в комунальну власність приміщення колишнього готелю обкому партії, наполегливості директора «Проліску» Валентини Касарди. В перспективі створення ще одного філіалу санаторію в селі Журавичі Ківерцівського району на базі мінеральних вод і лікувальних грязей, відомих на Волині ще з довоєнних часів.

Волинська область.