Альпійський «похід» динамівців

Футбол. Як ми вже повідомляли, київське «Динамо» вирушило на навчально-тренувальний збір до Австрії. Динамівці розташуються в готелі ІнтерАльпен, що за 30 кілометрів від Інсбрука.

Поки що до роботи стали: воротарі — Шовковський, Луценко, Рибка; оборонці — Несмачний, Мандзюк, Романчук, Саблич, Допілка, Михалик, Федорів, Парцванія, Фартушняк, Бетао; півоборонці — Олійник, Морозюк, Алієв, Нінкович, Гіоане; нападники — Мілевський, Верпаковскіс, Лисенко, Зозуля, Ярмоленко, Кравець.

Разом із командою полетів Олег Гусєв, який відновлюється після травми. І в Австрії під керівництвом тренера Вінченцо Пінколіні він готуватиметься за індивідуальною програмою.

Відомо також, що 1 липня до динамівського тренувального табору приєднаються гравці, котрі виступали за національні збірні, — Шацьких, Окодува, Каддурі, Юссуф, Бангура, Діакате, Вукоєвич.

Під час австрійського збору динамівці проведуть серію контрольних поєдинків. 26 червня — «Крила Рад» (Росія). 27 червня — ФК «Альтах» (Австрія). 30 червня —«Ваккер» (Австрія). 2 липня — «Клуж» (Румунія). 5 липня — «Гроцлін» (Польща). Дата зустрічі проти загребського «Динамо» уточнюється.

На знімку: новобранець динамівців бразильський півоборонець Бетао.

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.

Відставка Донадоні

Федерація футболу Італії вирішила звільнити Роберто Донадоні з посади головного тренера національної збірної за незадовільний результат команди на чемпіонаті Європи. «Скуадра адзурра» у чвертьфіналі поступилася Іспанії в серії пенальті.

Нагадаємо, що перед самим стартом Євро-2008 Роберто Донадоні продовжив свій контракт до 2010 року, але в угоді був присутній дуже важливий пункт — сторони можуть розірвати відносини у зв’язку з невдачею на континентальній першості. Донадоні погодиться піти у відставку, хоча до цього він неодноразово стверджував, що не збирається залишати національну команду.

Очікується, що новим тренером збірної Італії призначать Марчелло Ліппі, який 2006 року привів італійську команду на світовий чемпіонський трон.

До речі, Донадоні не перший, кого відправили у відставку за невдачі на Євро-2008. Раніше така доля спіткала Карела Брюкнера (Чехія), Кобі Куна (Швейцарія), Луіса Феліпе Сколарі (Португалія), Марко ван Бастена (Нідерланди). Двоє останніх вже визначилися з місцем роботи. Перший очолить лондонський «Челсі», другий — «Аякс» (Амстердам).

Перемога «Шахтаря»

Контрольний матч. «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Янг Бойз» (Швейцарія). 5:1. Голи: Ілсіньо, 3, Гладкий, 42, Вілліан, 53, 66, Фрімпонг, 74, Гай, 86.

«Шахтар»: П’ятов (Шуст, 46), Кучер (Іщенко, 46), Ілсіньо (Федецький, 46), Чигринський (Чижов, 46), Єзерський (Гюбшман, 46), Жадсон (Гай, 46), Вілліан (Жадсон, 71), Кравченко (Полянський, 71), Полянський (Дуляй, 46), Гладкий (Адріано, 46), Селезньов (Брандау, 46). Тренер — Мірча Луческу.

«Янг Бойз»: Вельфі, Ліхті (Регазоні, 46), Шнайдер, Кулаксизоглу, Еудіс (Бастіанс, 46), Портильо (Лючер, 46), Швеглер, Габерлі (Шнеулі, 46), Раймонді (Бенервод, 61), Варела (Фрімпонг, 46), Гогштрассер. Тренер — Мартін Андерматт.

Арбітр: Дежан Старовлах (Швейцарія)

24 червня. Сюжі (Швейцарія). Стадіон «Шаблез». 1000 глядачів. 27 градусів.