Державна митна служба, виконуючи урядову програму «Контрабанді — стоп!», протягом січня—травня 2008 року перерахувала до державного бюджету 40,7 мільярда гривень, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час учорашнього засідання уряду.

«Не секрет, що багато галузей були в занепаді, бо контрабанда з імпорту йшла через кордон величезним потоком», — сказала вона та підкреслила, що митники роблять велику справу, захищаючи кордон і вітчизняного товаровиробника. «Це якраз і є концентрована, консолідована та високопрофесіональна робота всіх, хто працює сьогодні на митниці та бореться з корупцією і контрабандою», — наголосила Ю. Тимошенко та привітала працівників Державної митної служби з професійним святом.

«Від імені уряду та від себе особисто хочу привітати вас з професійним святом та подякувати за ефективну роботу. Ви зробили справжній прорив у роботі митної служби — зібрали вдвічі більше грошей, ніж за аналогічний період торік. Це державницький підхід до справи та приклад справжнього служіння Батьківщині! Ви — обличчя нашої країни, бо ви перші, з ким зустрічаються люди, коли перетинають український кордон. І саме від вас залежить враження про Україну. Завдяки посиленню євроінтеграційних процесів, вступу України до СОТ ваша робота набуває особливого значення. Ви захищаєте кордони, стоїте на сторожі Закону, поповнюєте державний бюджет, боретеся з контрабандою та тіньовим бізнесом, ви всі відіграєте важливу роль у побудові могутньої, красивої, шанованої в усьому світі країни», — йдеться у привітанні Ю. Тимошенко.

Також прем’єр повідомила, що порівняно з відповідним періодом минулого року безробіття в Україні скоротилося на 17 відсотків. «Стала тенденція нарощування обсягів виробництва позитивно впливає на стан ринку праці», — підкреслила Ю. Тимошенко. «Якщо порівняти п’ять місяців нашої роботи і п’ять місяців роботи минулого уряду, безробітних, офіційно зареєстрованих на біржі, стало на 17 відсотків менше», — сказала вона. Прем’єр-міністр зауважила: за цією статистикою стоїть злагоджена робота всієї урядової і регіональної команди України.

Водночас, незважаючи на попереднє рішення уряду про заслуховування глав держадміністрацій шести регіонів про вжиті ними заходи стосовно цінової стабілізації і погашення заборгованості у зарплаті, вони так і не прибули на засідання уряду. Щоправда, як зазначила речник Прем’єр-міністра Марина Сорока, глав облдержадміністрацій на засідання Кабміну не запрошували, оскільки вони звітуватимуть за підсумками піврічної роботи. Також Кабмін знову не розглянув питання про перегляд низки прогнозних макропоказників на 2008 рік та пов’язаних з цим змін до держбюджету. За словами міністра фінансів Віктора Пинзеника, це пов’язано з тим, що ці пропозиції досі не узгодив секретаріат Президента.

Усі члени уряду підтримали внесення до порядку денного засідання проекту постанови стосовно порядку переміщення військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні. Крім того, за словами міністра закордонних справ Володимира Огризка, Кабмін має намір внести зміни до порядку перетину кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями, суднами забезпечення, літальними апаратами Російської Федерації, що перебувають на території України.