Тимчасова робоча група з питань оцінки стану реконструкції НСК «Олімпійський» відсторонила тайванську компанію Archasіa Desіgn Group Ltd від проведення проектування і реконструкції стадіону. Про це журналістам заявив заступник міністра у справах сім’ї, молоді і спорту Ростислав Карандєєв. За словами чиновника, підставою для рішення стало неналежне оформлення документів, які повинна була подати ця компанія для підписання договору про реконструкцію.

Сьогодні відбудеться засідання журі конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції щодо реконструкції НСК «Олімпійський».

«Протягом двох місяців компанія не надала документів, які мала підготувати на момент оголошення конкурсу. Таких, які визначають її правосуб’єктність. Саме це є підставою для визначення таких дій компанії як фактична відмова від наступної реалізації її проектної пропозиції», — зазначив заступник міністра. — Я переконаний, що ніхто наше рішення в судах заперечувати не буде, бо компанія не надала належних документів і не були підписані угоди про реконструкцію. Тому просто немає чого заперечувати».

За його словами, ще однією підставою для винесення відповідного рішення став протест на протокольні рішення журі конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції заступника генерального прокурора Кудрявцева. Він повідомив, що відповідний протест був направлений у Міністерство сім’ї, молоді і спорту. Зокрема, у ньому вказується низка нормативно-правових актів, згідно з якими тайванська компанія не має права брати участь у проведенні реконструкції НСК «Олімпійський».

***

Плавання. Чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова не братиме участь в індивідуальних змаганнях на Олімпіаді в Пекіні. Таке рішення ухвалили Яна з тренером Ніною Кожух, проаналізувавши результати останніх стартів. Але «золота рибка» все-таки поїде до столиці КНР, щоб підсилити українську команду. Там Яна виступить в естафеті.

Теніс. Вімблдон. Українки Олена Бондаренко та Тетяна Перебийніс вийшли до другого кола. Бондаренко у трьох сетах з рахунком 6:3, 6:7, 6:4 перемогла Саут з Великої Британії. Наступною суперницею Бондаренко-старшої стане чешка Захлавова-Страйкова. Перебийніс переграла чешку Квітову 6:4, 0:6, 6:4. У другому колі Перебийніс зустрінеться з одинадцятою «сіяною» француженкою Маріон Бартолі.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.