28 травня народний депутат Роман Зварич («НУ—НС») звернувся до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з депутатським запитом стосовно вирішення ситуації, яка склалася на ВАТ «Модуль», неподалік Кам’янця-Подільського.

Річ у тім, що нова лінія заводу — безперервного цинкування та прокату — введена в дію самовільно, без експертних висновків відповідних державних органів та без дозволу Кам’янець-Подільської міської ради. До того ж дії підприємства щодо пуско-налагоджувальних робіт на лінії та випуску оцинкованої сталі в судовому порядку визнано незаконними. Однак керівництво заводу нехтує судове рішення і продовжує роботи та випуск продукції. Ситуація, що склалася, переконаний депутат, може призвести не лише до аварії, а й заподіяти шкоду здоров’ю населення та навколишньому середовищу.

Роман Зварич просив Прем’єр-міністра доручити відповідним центральним органам виконавчої влади, в межах наданих їм повноважень, негайно вжити заходів для того, щоб не допустити порушення конституційних прав мешканців на безпечне для життя та здоров’я довкілля. Термін відповіді на депутатське звернення — 10 днів. Однак урядової відповіді й досі немає. Тим часом з дня незаконного пуску лінії минув уже рік.