ЧЕРКАЩИНА

Гроші «закопали», а газу немає

Більш як у 300 садибах села Козацького Звенигородського району ще торік повністю завершили монтаж газового обладнання, однак, попри сподівання, «блакитний вогник» так і не з’явився в оселях членів кооперативу, котрі витратили «на газ» власні кошти. А сорок з них уже ніколи не дочекаються цього блага цивілізації, бо відійшли в інший світ.

За словами сільського голови Валерія Кочерги, на добудову підвідного газопроводу держава досі не виділила 1,2 мільйона гривень, хоч прокладання газової «нитки» узгоджено свого часу на всіх рівнях. Як у Козацькому, так і в інших селах, де кілька років тому розпочато, але не завершено газифікацію, селяни нарікають на чиновників, збираються на стихійні збори, планують виступати з акціями протесту перед приміщеннями органів влади. Люди обурюються: живуть вони у ХХІ столітті, в центрі України, яка прагне «до Європи», а побут у них «допотопний».

Як повідомив заступник начальника управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації Олександр Печиборщ, на завершення газових довгобудів області необхідно близько 50 мільйонів гривень. Натомість з державного бюджету передбачено на цей рік лише 2,7 мільйона. І хоч є надія на субвенції, які отримає область, але цих коштів на всіх все одно не вистачить.

Лідія ТИТАРЕНКО.

ОДЕСА

Побито депутата районної ради

Серед білого дня троє невідомих увірвалися до будинку депутата Іванівської районної ради, керівника фракції БЮТ Віктора Лобача і на очах членів сім’ї жорстоко побили його.

Депутат пов’язує напад і побиття з активними діями очолюваної ним фракції з припинення хижацької експлуатації 10 нелегальних піщаних кар’єрів. Діяльність екологічних браконьєрів призводить до того, що й без того убогий бюджет району щорічно недоодержує до 15 мільйонів гривень.

На вимогу депутатів районної ради до Іванівки прибула робоча група контрольно-ревізійного управління з перевірки законності використання надр комерційними структурами, що не мають ліцензій на розробку піщаних кар’єрів

В’ячеслав ВОРОНКОВ.