Дарія Ткаченко — чемпіонка світу!

Шашки. Уфа (Росія). Тут продовжувався матч за звання чемпіонки світу між українкою Дарією Ткаченко та росіянкою Тамарою Тансиккужиною. Титул виборола Ткаченко, яка виграла другий сет матчу.

Перший, котрий раніше відбувся у Дніпродзержинську, також виграла українка. За правилами змагань гратиметься і третій сет матчу, але він вже не вплине на остаточний підсумок. Нагадаємо, що Дарія Ткаченко ставала чемпіонкою світу в 2005 та 2006 роках.

Фінал судитиме італієць

Футбол. Італійський суддя Роберто Розетті проведе фінальний матч чемпіонату Європи (в неділю у Відні). Про це повідомив Reuters з посиланням на організаторів турніру з УЄФА. Нагадаємо, що рефері разом зі своїми помічниками Алессандро Грізеллі і Паоло Кальканьо обслуговував матч відкриття турніру Швейцарія—Чехія, поєдинок третього раунду групового етапу Греція—Росія, а також чвертьфінал Хорватія—Туреччина.

Вдалий старт

Берггайм (Австрія). Міжнародний турнір. «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Аустрія» (Австрія, Відень). 3:1. Голи: Матко, 4, П. Пашаєв, 11, Шелаєв,43 (п), Воробей, 79.

«Дніпро» — перший тайм: Старцев, Андрієнко, Лисицький, Грицай, Денисов, Шелаєв, П. Пашаєв, Гусєв, Феррейра, Давидсон, Коноплянка; другий тайм: Кернозенко, Єщенко, Русол, Шершун, М. Пашаєв, Льопа, Голек, Назаренко, Ротань, Воробей, Самодін.

«Аустрія»: Шафар, Троянський (Лафата, 46), Драгович, Шимер, Гусар, Краммер, Гаттенбергер, Бланшар, Сулимані (Нетцер, 46), Бажина (Окоті, 46), Матко (Топич, 60).

Як ви зрозуміли, дніпропетровці перебувають на тренувальному зборі в Австрії. І тепер беруть участь у турнірі разом із російським «Сатурном», румунським «Фарулом» і місцевою «Аустрією». Австрійці, з якими наша команда зустрілася в першому матчі, є бронзовими призерами попереднього чемпіонату своєї країни. Гра проходила у спекотну погоду (33 градуси). Загалом «Дніпро» мав велику перевагу і заслужено переміг. Сьогодні він зустрінеться із «Сатурном».

«Динамо» придбало бразильця

Футбол. Київське «Динамо» підписало п’ятирічний контракт із 24-річним бразильським оборонцем Бетао (Еберт Вілліан Амансіо). Гравець успішно пройшов медобстеження і вирушив з новою командою на збір до Австрії. Практично вся футбольна кар’єра Бетао пов’язана з бразильським клубом «Корінтіанс». Останні чотири місяці він виступав за «Сантос».