Сьогодні ми вшановуємо сумлінну, наполегливу працю людей, які своє життя присвятили державній службі. Із здобуттям Україною незалежності поняття державної служби набуло принципово нового значення. Діяльність державних службовців, як посередників між владою і народом, має винятково важливе значення в розбудові державності.

В Україні сьогодні формується ефективна система державного управління, яка має реагувати на запити сучасного суспільства, забезпечувати умови для поліпшення життя народу.

Щиро бажаю всім витримки і терпіння, таких необхідних у нашій роботі. Сподіваюся, що слово «чиновник» поступово набиратиме іншого значення і звучання, що включатиме в себе розуміння людських проблем і спосіб їх вирішення.

Нехай кожен день вашого життя буде щасливий і радісний, а родинне тепло і затишок допомагають у виконанні почесного і відповідального обов’язку!

З повагою Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.

***

З нагоди Дня державної служби Президент України Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко привітали державних службовців із професійним святом. «Система державного управління сучасної України має відповідати європейським стандартам, ефективно реагувати на запити суспільства, сприяти поліпшенню життя кожного громадянина», — йдеться у привітанні глави держави. «Моя мрія — повернути престиж статусу державного службовця, тому що «державні люди» — це справжні охоронці державності», — зазначила у привітанні Прем’єр-міністр.