Легка атлетика. Аннес (Франція). Суперфінал Кубка Європи відбувся минулих суботи і неділі. Жіноча збірна України посіла друге місце — 108,5 очка. Її випередили росіянки — 122. Третє місце у команди Великої Британії — 89.

Першого дня п’ять наших спортовок вибороли призові позиції. У двох дисциплінах українки посіли перші місця. Анастасія Рабченюк на дистанції 400 метрів з бар’єрами показала найкращий результат в Європі в сезоні — 54,64. А Ольга Саладуха була найкращою у потрійному стрибку (14,73).

Наталія Семенова — друга в секторі з метання (62,25). Випередила її росіянка Світлана Сайкіна (62,56). Наталія Пигида показала другий час на дистанції 400 метрів — 51,57. На дистанції 3000 метрів з перешкодами «срібло» у Валентини Горпинич — 9:35.42.

Другого дня — знову п’ять медалей. Дистанцію 5000 метрів виграла Наталка Беркут — 15:23.97. Євгенія Снігур уже другий рік поспіль стає переможницею цих змагань з бігу на 100 метрів з бар’єрами — 12,81.

Тільки на останніх метрах перемогу в забігу на 1500 метрів втратила українка Наталя Тобіас. Вона лідирувала від самого старту, але впоратися з фінішним ривком представниці Польщі Сільвії Єждиш не зуміла. Отож Наталка посіла друге місце — 4:19.70. Ще одне друге місце Україні принесла стрибунка у висоту Вікторія Стьопіна. Вона показала однаковий результат, 1 метр 95 сантиметрів, з італійкою Антонієтою Ді Мартіно, з якою й розділила друге місце. Найкращою була німкеня Аріана Фрідрих — 2.03. Єдина українська «бронза» Кубка Європи дісталася метальниці молота Ірині Новожиловій (71.12).

Футбол. Національна збірна України два матчі відбірного турніру до ЧС-2010 року зіграє не в столиці. У Львові наша команда проведе контрольний матч із Польщею (20 серпня) та поєдинок відбірного турніру з Білоруссю (6 вересня). Зустріч Україна—Хорватія відбудеться в Харкові 11 листопада.

***

Павло Яковенко повернувся на посаду тренера молодіжної збірної України. Так вирішив виконкомом ФФУ. З цією командою він працював до 2004 року.

Теніс. Лондон. Вімблдонський турнір (відкритий чемпіонат Англії). На старті основних змагань українські тенісисти отримали суперників. Сергій Стаховський зустрінеться з Давидом Феррарою (Іспанія, 5-й сіяний). Альона Бондаренко (12) — Мелані Саус (Велика Британія), Катерина Бондаренко — Ріка Фудживара (Японія), Тетяна Перебийніс — Петра Квітова (Чехія), Вікторія Кутузова — Пенг (Китай), Юлія Вакуленко — Флавія Пенетта (Італія), Марія Коритцева — Олександра Возняк (Канада). Ну а на Ольгу Савчук уже в першому колі чекає зустріч із другою ракеткою змагань сербкою Єлєною Янкович.