«Динамо» (Москва) — «Динамо» (Київ). 1:1 (пенальті — 6:5). Голи: Данні, 18, Алієв, 23. На 55-й хвилині Кержаков не забив пенальті (воротар). Післяматчеві пенальті реалізували: Хохлов, Данні, Кержаков,Д. Комбаров, Фернандес, Танасієвич — Алієв, Гіоане, Олійник, Несмачний, Мілевський; не реалізував — Лисенко.

«Динамо» М: Карчемарскас, Ковальчик, Фернандес, Танасієвич, Климавічюс (Точилін, 60), Карпович, К. Комбаров, Хохлов, Д. Комбаров, Данні, Кержаков. Тренер — Андрій Кобелєв.

«Динамо» К: Рибка, Романчук, Михалик, Федорів (Мандзюк, 46), Несмачний, Морозюк (Олійник, 46), Алієв, Гіоане, Ярмоленко (Зозуля, 57), Мілевський, Кравець (Лисенко, 46). Тренер — Юрій Сьомін.

Арбітр — Сергій Карасьов (Росія, Москва).

Москва. Стадіон «Динамо». 1 500 глядачів. 14 градусів.

Колись вони вважалися одноклубниками, бо належали до всесоюзного товариства «Динамо», — команди Києва, Тбілісі, Мінська і Москви. Тепер це професіональні клуби з різних країн. Але пам’ять про минулі часи живе. І московський колектив нині святкує круглу дату. Тож організував серію матчів, присвячених саме своєму 85-річчю. А відкривав її саме поєдинок російських і українських динамівців.

У складі київської делегації були не лише гравці і тренери, а й представники попередніх поколінь славного колективу, справжні зірки, легендарні футболісти — Олег Базилевич, Анатолій Сучков, Євген Рудаков, Віталій Хмельницький, Володимир Онищенко і Євген Котельников.

Як відомо, кияни тільки-но розпочали підготовку до нового сезону. Натомість їхні опоненти вже понад три місяці виступають у черговому чемпіонаті Росії, де посідають п’яте місце. І з усього видно, що планів на високу підсумкову позицію міняти не збираються. Лише троє московських динамівців представлені у збірній Росії. Є ще декілька травмованих. Оце і все.

Натомість український клуб був представлений далеко не основним складом. Лише Андрій Несмачний, Тіберіу Гіоане і Тарас Михалик — по-справжньому досвідчені бійці. А Олександр Шовковський, Олег Гусєв, Карлос Корреа, Бадр Ель Каддурі, Ісмаель Бангура, Папе Діакате, Аїла Юссуф, Максим Шацьких не змогли взяти участь у московському святі. Не вийшов на поле ще й Мілош Нінкович (у нього мікропошкодження), хоч і був присутній у Москві. Нарешті, ще не прибув до Києва після виступів на Євро-2008 у складі збірної Хорватії новобранець багаторазового чемпіона України півоборонець Огнен Вукоєвич. Як бачимо, майже цілий склад.

У розпорядженні Юрія Сьоміна було багато молодих виконавців, які заявили про себе лише впродовж останнього часу. Про них Юрій Павлович сказав після зустрічі, що дехто з них має добрий потенціал. Окремо виділив Романа Зозулю.

А ще тренер киян подякував москвичам, що запросили на святковий поєдинок. Він виявився дуже доречним для його команди. «Ліпшого спаринга ми тепер не знайдемо. Матч вийшов цікавий і корисний. Молоді динамівці з Києва ігрової практики здобули і досвіду набралися. Звичайно, було чимало помилок, особливо в обороні. Над ними і працюватимемо».

Потім Юрій Павлович сказав мені, що ніби м’яч перетнув лінію воріт господарів на 87-й хвилині, коли гості заштовхували його у ворота суперника зблизька. Але й, окрім цього моменту, обидві команди мали нагоди вирвати перемогу в основний час. Але не реалізували їх.

Обидві результативні атаки мали дуже ефективне завершення. Спершу португалець Мігель Данні під гострим кутом справа поцілив у ближню «дев’ятку». А невдовзі Алієв потужним ударом зі штрафного (метрів з двадцяти прямо проти воріт) зрівняв рахунок. Відзначився і Олександр Рибка, котрий в ігровий час парирував пенальті від досвідченого Олександра Кержакова.

Завтра москвичі прийматимуть мінчан, а 28 червня — тбілісців. А київські динамівці сьогодні вирушають на збір до Австрії.

Москва—Київ.

На знімку: це саме той момент, коли кияни ледве не заштовхали переможного м’яча.

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.

Дякуємо керівництву ФК «Динамо» (Київ) за допомогу в організації цього репортажу.