Миттю відреагував Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк на звернення депутата Львівської міськради Віри Лясковської. Вона відкрито, в залі засідань облради, під час приїзду Яценюка у Львів, попросила допомогти розібратися із земельним питанням в місті Лева. Пакет документів, який передала львівська депутатка Голові Верховної Ради, стосувався незаконного захоплення земель, махінацій з документами щодо закріплення права на власність кількох земельних ділянок. На думку Віри Лясковської, рейдерські атаки відбуваються по всій Україні, зокрема в Києві та Харкові, але у Львові ця проблема залишається особливо гострою й невирішеною вже третій рік, а звернення до різних інстанцій постійно обертаються по колу без жодної реакції.

До слова, Львівська міська рада вже тривалий час і досить активно веде боротьбу з особами, які незаконно захопили 15 земельних ділянок під автозаправки у Львові та 330 гектарів Брюховицьких лісів. Але відстояти своє право на цю землю ніяк не може, її «державної ваги» для цього просто не вистачає. Можливо, надто «поважні особи» (і про це теж говорив у Львові Арсеній Яценюк) зацікавлені, щоб справа так довго висіла в повітрі...

Кілька днів тому на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю й корупцією було створено робочу групу з метою розслідування стану справ із незаконного при-власнення землі у Львові та його передмісті — Брюховичах. До складу групи увійшли представники Львівської міської ради, МВС, Генпрокуратури, СБУ, МНС і п’ять народних депутатів, зокрема Володимир Ар’єв, який і очолив робочу групу. У її складі також працюють представники практично всіх політичних партій та Львівської міської ради. Наразі підготовлено доручення та план дій для всіх залучених міністерств і державних органів. Наступним кроком стане підготовка тимчасової слідчої комісії. Завершити роботу парламентський «спецназ», як його охрестили у Львові, планує 18 липня.