Ніякої політичної кризи в країні немає. А якщо вона є, то стосується лише вузького кола народних обранців. Таку думку під час «круглого столу» на тему «Політична криза та перспективи нових партійних проектів» висловила науковий керівник фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

Вона переконана, що всі ті політичні протистояння, які є в українському парламенті, не нові. «Насправді те, що в нас відбувається нині, почалося ще з 2005 року. Я б сказала, що це хронічна хвороба нашого політикуму. А якщо хвороба хронічна, то це не криза», — наголосила вона.

За її словами, набагато серйознішою проблемою є розчарування українського народу у владі, зневіра в тому, що вибори в нашій країні можуть змінити політичну ситуацію. «Доказом цього стали вибори столичного голови та Київради, коли майже половина киян не прийшли на виборчі дільниці», — зазначила вона.

Окрім того, науковий керівник фонду «Демократичні ініціативи» підкреслила, що український народ може проігнорувати й інші вибори. «Люди будуть ходити на місцеві вибори, а не на загальнонаціональні, адже вони більш значимі», — вважає вона.