Фракції Блоку Литвина у Верховній Раді та місцевих органах влади не будуть приєднуватися ні до яких коаліцій. Таке рішення прийняв учора Х з’їзд Народної партії, який пройшов у столиці. Водночас, як зазначив у своєму виступі голова НП Володимир Литвин, можлива лише участь у формуванні або переформатуванні коаліції на базі спільних узгоджених позицій щодо дій, а також за умови адекватної присутності Блоку Литвина.

Водночас лідер партії вважає, що головною причиною політичних конфліктів у країні є протистояння у найвищих рівнях влади. «А точніше — це протистояння між прем’єром і Президентом, які зробили заручником у своїй боротьбі за владу всю країну. Це — головна причина», — підкреслив Володимир Литвин. Окрім того, на його думку, ще однією причиною є конкуренція за президентську посаду, а також намагання окремих політиків нав’язати «своє бачення, свої шляхи у зовнішній політиці країни».

Голова Народної партії також переконаний у тому, що Україна повинна мати нейтральний позаблоковий статус. Володимир Литвин вважає, що питання про вступ до НАТО треба відкласти. На його думку, якщо Україна буде нейтральним гравцем, вона може стати регіональним лідером. «Я вважаю, що ми повинні дивитися на всі чотири сторони світу. Ми повинні стати державою, яку будуть поважати, і зробити це самостійно», — наголосив лідер Народної партії.

Володимир Литвин поінформував про те, що 11 депутатів місцевих рад, обрані від Блоку Литвина, відкликані і достроково позбавлені повноваження.

Делегати знову обрали Володимира Литвина головою партії.

Вл. інф.