Футбол. Євро-2008. Фінальний турнір. Австрія і Швейцарія.

Третій тур. Група D. 18 червня.

Росія—Швеція. 2:0. Інсбрук. «Тіволі-Ной». Арбітр — Франк де Блекере (Бельгія). Голи: Павлюченко, 24, Аршавін, 50.

Греція—Іспанія. 1:2. Зальцбург. «Вальс-Зіценгайм». Арбітр — Говард Вебб (Англія). Голи: Гарістеас, 42 — де ла Ред, 61, Гуіса, 88.

В Н П М О

1. Іспанія 3 0 0 8—3 9

2. Росія 2 0 1 4—4 6

3. Швеція 1 0 2 3—4 3

4. Греція 0 0 3 1—5 0

Як і передбачалося, до Інсбрука прибуло набагато більше шведських уболівальників, ніж російських: 65 проти 8—9 тисяч (звичайно, не всі вони потрапили на стадіон). Однак це не завадило росіянам здобути важливу і переконливу перемогу. І тепер завтра в Базелі вони проведуть чвертьфінальний поєдинок проти Нідерландів. І те, що збірну Росії очолює Гус Гіддінк — людина з нідерландським паспортом, надає цій події особливої пікантності.

Сам пан Гіддінк після виходу його команди до наступного етапу європейського чемпіонату висловив задоволення результатом, показаним російськими футболістами в групі, і підкреслив особливе для нього значення наступного поєдинку з Нідерландами:

— Ми дуже задоволені результатом. Але цього недостатньо. У суботу вирішуватимемо дуже непросте завдання. Той матч, як ви здогадуєтесь, буде для мене особливим. Адже я добре знаю і гравців, і тренера команди Нідерландів. Маємо певні проблеми. Насамперед у нас обмаль часу на відновлення, лише два дні. У моєму розпорядженні, на жаль, немає 20 однакових за силою футболістів, тому постійно граємо одним складом. А нідерландці могли дозволити собі завершальну зустріч у групі проти Румунії провести резервним складом. Виходить, що їхня «основа» відпочивала п’ять днів. Утім, я пишаюся своїми підопічними, котрі досягли величезного прогресу за ці декілька днів. Після зустрічі з Іспанією я сказав їм, що вони мають лише два варіанти: продовжити боротися або їхати додому. Вони зробили свій вибір. Боролися і грали від душі. Сьогодні ми дуже намагалися забити перший м’яч якнайшвидше. Єдине, за що можу критикувати команду, то це за реалізацію моментів. У нас було багато гарних можливостей, щоб забити ще і зробити рахунок більшим...

Ну а іспанці, котрі посіли в групі D перше місце, у 1/4 фіналу в неділю у Відні поміряються силами зі збірною Італії.