13 червня міський голова обласного центру Сергій Ратушняк заявив, що заступник прокурора міста Ужгорода Андрій Малинич вимагає від нього хабара у розмірі 500 тисяч доларів за припинення цькування міської ради. Інформацію про це з посиланням на сайт www. rada. uzhgorod. ua помістили 14 червня незалежна громадсько-політична газета «Трибуна», що виходить в Ужгороді, та газета міської ради і міськвиконкому «Ужгород».

«Після того, як у судах ганебно луснули сфабриковані кримінальні справи, Малинич вирішив з користю для себе вийти з цієї ситуації і зажадав відкупного, — йдеться в інформаційній замітці. — Проте злочинній парочці Стратюка та Малинича не вдасться заробити на Ратушнякові. Незважаючи на те, що міська рада вже завалена псевдопротестами, листами-погрозами та «вкрай важливими» дорученнями, блокувати її роботу нікому не вдасться. Шантажу Сергій Ратушняк не потерпить, тому звернувся із заявою до Генерального прокурора України з вимогою терміново розслідувати діяльність заступника прокурора-мільйонера Малинича та його шефа Стратюка!» («Трибуна, 14 червня ц. р.).

Як повідомила 18 червня прес-секретар прокуратури області Вікторія Попович, прокурор області Юрій Бенца призначив службову перевірку за матеріалами публікацій у ЗМІ та рапортами прокурора міста Ужгорода Олександра Стратюка і його заступника Андрія Малинича для встановлення осіб, які розповсюдили інформацію про вимагання хабара від міського голови Сергія Ратушняка. Прокурор Ужгорода у своєму рапорті наголошує, що в згаданих інформаціях «допускаються образливі вислови на кшталт «злочинна парочка Стратюк-Малинич», які порочать мою та А. Малинича честь, гідність та ділову репутацію, підривають престиж та авторитет органів прокуратури», і просить провести службову перевірку для встановлення осіб, які розповсюдили інформацію про вчинення злочину — вимагання хабара.

Ужгород.