На півдні вже збирають зернові

Перші п’ять тисяч гектарів зернових уже обмолочено на півдні Одеської області. У Кілійському районі на полях працює понад 140 комбайнів, 40 з них прибули з інших районів. Озима пшениця колоситься на 15 тисячах гектарів, 14 тисяч аграрії віддали під посіви озимого і ярового ячменю, горох буде зібрано з 8 тисяч гектарів. Очікувана середня врожайність — 40 центнерів з гектара. Такого врожаю в районі не збирали вже років 10, повідомляє наш власний кореспондент в Одеській області В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Озброюються технікою

У Донецькій області завершується підготовка зернозбиральної техніки. Всього на збиранні ранніх зернових планується задіяти 2,3 тисячі комбайнів та 1,3 тисячі одиниць жаток, їхня готовність нині — 95 відсотків. 21 механізований загін, оснащений комбайнами вітчизняного та іноземного виробництва, буде задіяно у господарствах Костянтинівського, Ясинуватського та Олександрівського районів. З початку року сільгосптоваровиробники придбали 343 одиниці сільськогосподарської техніки на загальну суму 67 мільйонів гривень. Забезпеченість пально-мастильними матеріалами становить 169 відсотків від потреби червня, повідомляє наш власний кореспондент у Донецькій області Ліна КУЩ.

Дощі поліпшують прогнози

Близько 2 мільйонів тонн зернових планують зібрати аграрії Херсонщини, запевнив голова облдержадміністрації Борис Сіленков під час наради в Каховці. На його думку, сприятимуть доброму врожаю кліматичні умови. Загальна площа ранніх зернових, що належить скосити, становить майже 590 тисяч гектарів, повідомляє наш власний кореспондент у Херсонській області Алла БРУСИЛОВА.