Під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів планувалося заслухати інформацію глав держадміністрацій областей, у яких спостерігаються найгірші показники інфляції, та дати оцінку їх роботі. Про це на початку засідання уряду повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Вона нагадала, що йдеться про Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку і Сумську області та місто Київ. «Загалом по країні ми спостерігаємо стабільність, зупинення всіх процесів інфляції, водночас у п’яти регіонах України спостерігається радикальне погіршення ситуації», — зазначила Ю. Тимошенко. Проте за відсутності глав зазначених держадміністрацій розгляд цього питання було перенесено на наступне засідання уряду.

Пояснюючи причини, через які керівники регіонів не прибули на засідання Кабміну, заступник глави секретаріату Президента Роман Безсмертний зазначив, що Президент не раз звертав увагу уряду на необхідність погодження всіх виїздів керівників областей за межі підпорядкованих їм територій, як цього вимагає указ глави держави від 11 лютого 2008 року. «Глава держави наполягає на додержанні Кабінетом Міністрів нормативних актів з цього питання», — сказав він та додав, що заполітизовані виклики голів облдержадміністрацій на урядові заходи стають на заваді системному розвитку регіонів. Окрім того, в секретаріаті Президента вважають, що «передусім за боротьбу з інфляцією відповідає уряд та частково — Національний банк, а керівники регіонів лише виконують їхні рішення». Тож вплив голів ОДА на боротьбу з інфляцією не тільки вкрай обмежений, але й «було б помилкою боротися з інфляцією на регіональному рівні, як на цьому постійно наголошують окремі урядовці», — наголосив Р. Безсмертний. Відтак він порадив Кабінету Міністрів спочатку визначитися з системними антиінфляційними заходами, представити їх Президентові та на розширеному засіданні уряду і лише після цього говорити про роль та місце голів облдержадміністрацій у процесі боротьби з інфляцією.

Не дочекавшись на засіданні уряду керівників регіонів, Прем’єр-міністр привернула увагу до корупційних дій чиновників попереднього уряду та повідомила про намір примусити повернути до державного бюджету 10,2 мільярда вкрадених гривень. За її словами, уряд передасть до Генпрокуратури матеріали Головного контрольно-ревізійного управління стосовно перевірки зловживань з боку чиновників попередньої влади на підприємствах Укрзалізниці, «Нафтогазу України», «Енергоатому», а також на підприємствах вугільної галузі. «Таких масштабних фінансових зловживань країна ще не бачила», — заявила Ю. Тимошенко та зазначила, що протягом одного року лише актами КРУ зафіксовано розкрадання державного майна на суму 10,2 мільярда гривень. На її переконання, саме такі багатомільярдні зловживання і є причиною доведення до банкрутства зазначених державних компаній.