Фехтування. Чемпіонат Європи-2008 відбудеться у столиці України в Палаці спорту з 5 по 11 липня. Найсильніші фехтувальники континенту в Києві зберуться вперше. Очікується участь близько тисячі спортовців, тренерів, суддів і офіційних осіб із 40 країн. Підтвердили свою участь провідні фехтувальні країни: Росія, Італія, Франція, Угорщина. Виконавча дирекція чемпіонату вирішила, що вхід на змагання буде вільним.

Європлани «Сокола»

Хокей. Київський «Сокіл» у цьому сезоні виступатиме не лише в чемпіонатах України і Росії (вища ліга), а й «засвітиться» на європейській арені. Як нам стало відомо, кияни спробують сили у другому за рангом клубному єврозмаганні — Континентальному кубку-2008/2009.

Турнір проходитиме в чотири етапи. Завдяки досить високому рейтингу наша команда стартує з другого. 17—19 жовтня в Литві суперниками киян будуть місцева «Енергія», «Краковія» (Польща) і «Тілбург» (Нідерланди). Переможець групи виходить до третього етапу, котрий відбудеться в Латвії з 21 по 23 листопада. Там він зіграє з клубами «Металургс» (Латвія), «Керамін» (Білорусь) і «Гірник» (Казахстан). Як бачимо, компанія значно сильніша, ніж попередня.

Перше місце дає право виступити в суперфіналі, який прийматиме Франція (16—18 січня 2009 року). Дві команди вже забронювали собі там місця: французький колектив «Драгонс» і «Мартин» (Словаччина). Ну а ще два клуби, як відомо, мають подолати сито відбору.

Львову — футбольну академію

Угода про співпрацю між футбольним клубом «Карпати» і Львівським училищем фізичної культури дала старт створенню у Львові футбольної академії, в якій, планується, виховуватимуть майбутніх футбольних професіоналів з усієї Західної України.

Варто зазначити, що до створення матеріальної бази академії у Львові готувалися заздалегідь і ґрунтовно: футбольний клуб будує штучне поле біля училища фізичної культури, «килимом» на яке ляже штучна трава нового покоління. Також «Карпати» здійснюють ремонт гуртожитку, де в майбутньому мешкатимуть близько 100 вихованців академії. Ними опікуватимуться 25 тренерів футбольного клубу «Карпати» і Львівського училища фізичної культури.

До речі, досвід виховання футболістів у Львова чималий, відділення футболу в училище існує з 1971 року. Тут навчались відомі українські спортовці Олег Ящук, Юрій Мокрицький, Андрій Баль, Олег Лужний та інші. А нещодавно стало відомо, що чотири команди футбольного клубу «Карпати» різних вікових груп потрапили у фінал дитячо-юнацької ліги України.

Львів.