Погоджувальна рада лідерів депутатських фракцій і голів парламентських комітетів вирішила розпочати пленарний тиждень з розгляду проекту закону про Державну програму приватизації на 2008—2012 роки у другому читанні. Це рішення було компромісним, щоб розблокувати роботу Верховної Ради. Арсеній Яценюк звернувся до лідерів фракцій з проханням піти назустріч опозиції для того, щоб ВР почала працювати і «запустити парламентський механізм», а всі суперечливі питання з’ясувати у робочому порядку. Цю пропозицію підтримали лідери фракцій БЮТ і «НУ—НС».

У свою чергу заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що регіонали готові обговорювати програму приватизації, але спочатку хотіли б отримати відповідь на запитання: чи є у парламентської коаліції 226 голосів.

Лідер фракції КПУ Петро Симоненко повідомив, що до фракції надходять звернення від працівників обласних телерадіокомпаній, що у їхню діяльність втручаються представники СБУ і у регіонах фактично введено цензуру ЗМІ. Лідер комуністів також закликав уряд відновити переговори щодо цін на газ.

Лідер Блоку Володимир Литвин, підтримуючи розгляд програми приватизації, наполягав на тому, що депутатам варто було б отримати матеріали щодо ефективності використання коштів, уже отриманих від приватизації. За його словами, нині треба ставити питання не про приватизацію, а про реприватизацію тих підприємств, які було скуплено за ваучери.

У свою чергу голова Комітету з питань економічної політики Олександр Ткаченко (фракція КПУ) звернув увагу на те, що до профільного комітету не надійшло жодної пропозиції до закону про державну програму приватизації, ані від уряду, ані від депутатів. І запропонував перенести розгляд цього питання на наступний пленарний тиждень. На це перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, який брав участь у роботі погоджувальної ради, відповів, що депутати не зобов’язані надавати пропозиції і зауваження до кожного проекту закону, це їхнє право. І якщо пропозицій немає, це означає, що законопроект добре підготовлений і його треба виносити на розгляд сесійної зали.

Підсумовуючи дискусію, глава парламенту Арсеній Яценюк закликав колег «не посипати голову попелом» — адже парламент працює і уже прийняв 50 законів та 240 постанов. І 80 відсотків усіх ухвалених законів та 99 відсотків постанов було прийнято всім складом парламенту, а не лише коаліцією. «Сталося те, що й прогнозували на початку роботи Верховної Ради, — кожен парламентарій самостійно приймає рішення». Глава парламенту також повідомив, що направив листи керівникам фракцій, Президентові, прем’єру із пропозицією підготувати план дій на 2008—2009 роки, який фактично буде законодавчим Актом про внутрішнє і зовнішнє становище держави, а також звернувся до прем’єра з проханням внести на розгляд парламенту пакет законопроектів щодо Євро-2012, пообіцявши виділити на розгляд цих законопроектів цілий пленарний день.

Керівник парламенту також поінформував, що мав розмову з Прем’єр-міністром стосовно внесення до Верховної Ради проекту змін до держбюджету-2008. І Юлія Тимошенко пообіцяла розглянути цей законопроект на позачерговому засіданні уряду й одразу внести до парламенту.