Ключі від 16 новеньких зернозбиральних комбайнів «Полесье-812» та «Полесье-1218» вручив аграріям заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска. А придбали їх на виконання програми розвитку зернового господарства Запорізької області, затвердженої минулого року. Ця програма передбачає компенсацію господарствам 20 відсотків вартості зернозбиральної техніки за рахунок обласного бюджету.

— Запорізька область — промислово-аграрний регіон, — сказав Валерій Черкаска. — І обласна виконавча влада спільно з облрадою зробить усе від неї залежне, щоб забезпечити наших сільгосптоваровиробників сучасною технікою. Остання, сподіваємося, дасть змогу вчасно зібрати цьогорічний, як очікується, рекордний урожай та витримувати конкуренцію, пов’язану зі вступом України до СОТ.

Поява білоруських комбайнів на запорізьких полях не випадкова. Навесні обласна рада підписала угоду про співробітництво з Могилівською областю і відтоді активно розвиває прямі економічні та гуманітарні зв’язки з іншими регіонами братньої слов’янської країни. А білоруські комбайни вже добре себе зарекомендували, крім того, вони кращі та дешевші від російських «Донів». І, хоча передбачені в обласному бюджеті 4 мільйони гривень на компенсацію вартості складної сільськогосподарської техніки вже вичерпано, очікується, що до початку жнив до нас надійдуть ще 40 гомельських красенів. Підставою для таких сподівань є дострокове виконання піврічного плану надходжень доходів до бюджетів усіх рівнів та популярність білоруських комбайнів у запорізьких хліборобів.