В останній день групового турніру збірна Бразилії нарешті показала, хто є справжнім господарем змагань, переконливо перемігши команду Камеруну. «Неприборканих левів» вона зробила ручними.
«Пентакампеони» діяли натхненно, переконливо і з насолодою. Цього разу їхні командні дії були майже бездоганні. Але бразильські футболісти, либонь, добре усвідомлюють, що на етапі плей-оф буде зовсім інша ситуація. І, щоб радувати своїх прихильників, необхідно докладати значно більше зусиль.
У складі команди Бразилії проти Камеруну зіграло донецьке тріо: колишні футболісти «Шахтаря» Вілліан і Фернадіньо вийшли на заміну, а в стартовому складі був чинний гравець чемпіона України Бернард. І ці хлопці діяли досить корисно й ефектно, а Фернандіньо забив гол у ворота камерунців. Отже, робота Мірчі Луческу не була марною.
Кілька слів про команду Нідерландів, котра пройшла груповий етап, мов на одному диханні. Три переконливі перемоги у трьох зустрічах — відмінний показник. У матчі проти Чилі «помаранчеві» помітно берегли сили, діяли обережно. Але в потрібний момент завдали суперникові потужного удару і не лише виграли матч, а й посіли перше місце в групі.
Те, що захистити своє чемпіонське звання Іспанія не зможе, стало ясно вже після другого туру. Але їхати додому з Бразилії, не маючи у своєму активі жодної перемоги, було для команди Вісенте дель Боске зовсім не солідно.
Тому не виникало жодних сумнівів, що іспанці докладуть усіх зусиль, щоб якось реабілітуватися. І матч з Австралією, либонь, вдихнув надію в серця їхніх шанувальників. Хоча починалося все для європейців не так уже й райдужно, адже перші десять хвилин активнішими були австралійці.
Однак досить швидко збірна Іспанії оговталася, вирівняла ситуацію і ще до перерви вийшла вперед: з передачі Гуанфрана відзначився Вілья. Цікаво, що для обох це був перший матч на чемпіонаті. Втім, не лише для них. Завершився перший тайм за величезної переваги іспанської команди.
У другій половині зустрічі дель Боске випустив на поле Фабрегаса і Мату, і саме вони організували третій гол у ворота Райана. А перед цим відзначився Торрес. 
Іспанія здобула красиву і переконливу перемогу в прощальному матчі у Бразилії. Тепер можна лише припускати, якого результату домоглася б команда з Піренеїв, якби її тренер зробив ставку на такий склад уже з першої гри.
Отже, визначилися перші пари 1/8 фіналу. 28 червня (19:00 за київським часом) в Белу-Оризонті зустрінуться Бразилія та Чилі; 29 червня (19:00) у Форталезі відбудеться поєдинок Нідерланди—Мексика.

Атакує форвард київського «Динамо» і збірної Нідерландів Джермейн Ленс.

У бразильців Неймара (ліворуч) і Галка чудовий настрій.

Фото www.uefa.com.