Дорогі співвітчизники!

Дозвольте привітати вас з величним і радісним християнським святом — Днем Святої Трійці, що символізує сходження Святого Духа на апостолів.

Свято Трійці дає всім нам силу життя. Цієї світлої днини разом зі свіжою зеленню в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, любов’ю, щирістю і всепрощенням.

У день світлого Свята щиро зичу всім добра, благополуччя, сімейного затишку, любові та уваги від близьких.

Нехай Господь дарує нам надію на гідне майбутнє, допоможе в здійсненні світлих задумів, оборонить від життєвих негараздів, пошле мир та добро Україні.

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.

Свято відзначать на Даниловій горі

Лише раз на рік, на свято Трійці, відбувається богослужіння у старовинному храмі на Даниловій горі, що височить над селом Стіжок Шумського району на Тернопільщині. І завжди сюди сходяться люди з усієї округи. А післязавтра біля підніжжя гори вперше відбудеться фестиваль «Братина». Його мета — збереження й популяризація культурного спадку Волинського краю, відтворення традиційних обрядів, народних ремесел, музики і танцю. У фестивалі візьмуть участь колективи, які презентують автентичний, оброблений чи стилізований фольклор, майстри ужиткового мистецтва з Тернопільської, Волинської, Рівненської і Хмельницької областей. У рамках фестивалю відбудуться ярмарок народних ремесел, конкурси сучасної української пісні та співаної поезії, повідомляє наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.