Напередодні минулого уїк-енду очільник Сумської області Микола Лаврик вручив ключі багатодітній сім’ї Шостак з Лебедина.

Сумщина стала першим регіоном України, де за кошти спільного проекту влади та бізнесу «Зігрій любов’ю дитину», ініційованого Президентом України Віктором Ющенком, придбано будинок для багатодітної родини.

У сім’ї новоселів восьмеро неповнолітніх дітей: найстарша — 11-річна Ангеліна, найменша — однорічна Софійка. Відтепер місце проживання щасливого сімейства вулиця Курганська, 18. Загальна вартість будинку разом з усією домашньою обстановкою становить близько 250 тисяч гривень.

Микола Лаврик переконаний, що багатодітна родина — це уособлення земних чеснот: добра, вірності і любові. Тож, вручаючи ключі Івану та Лідії Шостакам, зазначив: «В особі вашої родини ми всі вшановуємо материнський початок вічного і святого на землі».

Реалізації проекту «Зігрій любов’ю дитину» владі регіону допомагає ВАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» в особі почесного голови правління підприємства Володимира Бойка. Згідно з угодою, на початку року підписаною маріупольцями з обласною владою і благодійним фондом «Благовіст», комбінат зобов’язався нинішнього року надати два мільйони гривень для вирішення житлових та матеріально-побутових проблем 15 багатодітних сімей області, в яких виховується вісім і більше дітей.

Сумська область.