Нещодавно побачила світ унікальна, перша в Україні книга «Енциклопедія освіти». Видання з’явилося завдяки спільній роботі Академії педагогічних наук України і видавництва «Юрінком—Інтер».

«Енциклопедія освіти» — перша у вітчизняній літературі довідково-аналітична праця, що вмістила різноманітну інформацію з розвитку всіх рівнів освіти, теорії, історії та практики української педагогічної та психологічної науки. Видання охоплює різні галузі знань (педагогіку, психологію, філософію, економіку, історію, мистецтво, етику, теорію управління, бібліотекознавство тощо).

Президент Академії педагогічних наук України, відповідальний редактор енциклопедії Василь Кремень під час презентації зазначив, що останнім часом у розвитку українського суспільства, освіти і науки відбулися масштабні зміни, які зумовили значне зростання нової інформації, потребу переосмислення й упорядкування відомих знань, прискорили інтеграційні та комунікативні процеси. І хоча за роки незалежності помітно розширилась поінформованість педагогів, громадськості щодо розвитку освіти, у тому числі й за рахунок Інтернету, потреба у професійній довідковій літературі залишається величезною. «Дотепер українські читачі могли користуватися лише словниками з окремих наук. Сучасний стан розвитку освіти потребує оновленої інформації енциклопедичного рівня, яка охоплює широкий реєстр понять, термінів, що відображають освіту як цілісний феномен, що розвивається. Таким виданням і стала «Енциклопедія освіти», в якій на належному рівні науковості, повноти і доступності відображено багато сучасних знань про освіту».

Видання покликане задовольнити інтереси широкого кола людей, які беруть участь в освітньому процесі. На переконання президента видавництва «Юрінком—Інтер» Віктора Ковальського, ця енциклопедія сприятиме утвердженню в суспільстві цінності освіти, вихованню поколінь, які прагнуть і вміють учитися впродовж життя, сповідують демократичні ідеали.

На знімку: під час презентації.