Після збройної сутички на пункті пропуску «Ізварине», коли українські прикордонники змушені були відступити на територію російського пункту пропуску «Донецьк», у російських ЗМІ з’явилася інформація, що 15 бійців прикордонної служби попросили політичного притулку. Причиною такого вчинку вони нібито назвали репресії з боку «Правого сектору». 
Державна прикордонна служба спростовує ці слухи. «Це відверта неправда і чергова провокація, спрямована на дестабілізацію обстановки в регіоні», — зазначили в прес-службі. Тут підтвердили, що всі без винятку прикордонники, які 21 червня під час збройної сутички з терористами в пункті пропуску «Ізварине» були змушені з боєм відступити на російську територію, повернулися в Україну й приступили до виконання свого службового обов’язку.
Про провокації в районі державного кордону говорить і речник АТО Владислав Селезньов. Для ескалації конфлікту бойовики розгортають вогневі позиції і ведуть вогонь із територій, що межують із державним рубежем України. Тим самим вони провокують українських силовиків на вогонь у відповідь, щоб надалі обвинуватити сили АТО у веденні вогню убік Російської Федерації.
Тим часом
Бойовики «Луганської народної республіки» викрали голову Луганського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Володимира Семистягу. Вони нагрянули в Українсько-Канадський центр «Відродження», який очолює В. Семистяга, провели там обшук, вилучили документацію центру й забрали керівника «Просвіти» із собою. За попередньою інформацією, він перебуває в підвалі захопленого СБУ. Зв’язку із Семистягою немає, на телефонні дзвінки він не відповідає. Жодних вимог щодо його звільнення бойовики поки що не висувають, на зв’язок з родиною заручника не виходять.
Луганськ.