У Миколаєві підбили підсумки ХІ Національного конкурсу шкільних газет. Уже п’ятий рік поспіль проведення цього конкурсу підтримує і редакція газети «Голос України». Цього року від нашої газети юні кореспонденти 10-го класу Веселинівського районної гімназії (Миколаївська область) отримали набори чудових подарунків: кепки та футболки з логотипами «Голосу України», блокноти, ручки, календарі та унікальне видання — книжку «Еволюція влади».

Ініціатором проведення змагання серед зовсім молодих журналістів вкотре виступає Миколаївський коледж преси та телебачення. Директор коледжу, секретар Національної спілки журналістів України Гліб Головченко розповідає, що коли починали конкурс, то надійшло не більше сотні шкільних газет. А сьогодні змагання ведуть понад дві тисячі стінних, друкованих, електронних видань із 24 областей України та понад 400 загальноосвітніх закладів. «Така кількість, — продовжує Гліб, — доводить, що шкільна газета не тільки існує, а й активно розвивається, і це велика праця школярів, вчителів та батьків. Шкільна газета є однією з головних складових у розвитку інформаційного суспільства», — впевнений директор коледжу.

Підтримує оптимістичний настрій свого колеги й Ігор Лубченко, голова Національної спілки журналістів України. «Юні кореспонденти — це майбутнє української преси, — зазначив він. — Вже сьогодні з надісланих на конкурс газет видно, що вони мають свою принципову позицію, і це дає підстави чітко зазначити — майбутнє у професійної журналістики є! Ми маємо надію, що найкращі з тих, хто сьогодні робить шкільну газету, завтра підуть працювати в газети, на радіо та телебачення України», — зазначив Ігор Федорович, який взяв участь у церемонії нагородження переможців.

Переможців оголошували у 13 номінаціях: краща газета Національного конкурсу шкільних газет, краща газета за оформленням, краща газета за змістом, краща стінна газета, краща друкована газета, кращий автор шкільного друку, найоригінальніша газета, краща електронна газета. Також запроваджено спеціальні номінації: кращий матеріал на тему НАТО, Україна суднобудівна, кращий матеріал до 80-річчя ФК «Динамо» (Київ) та кращий матеріал на тему євроінтеграції України.

Кожен з переможців конкурсу повіз додому численні подарунки, найбільше їх отримала редакція газети «Вітамін-44» середньої загальноосвітньої школи №44 міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області. Від Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка юні кореспонденти отримали графічний планшет, а від голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка — принтер зі сканером та ксероксом, адже сучасне технічне обладнання є складовою частиною випуску якісної друкованої газети. До речі, редакція цієї газети вже вдруге перемагає в конкурсі. Торік «Вітамін-44» посіла перше місце у номінації найкраща друкована газета.

«Голос України» цього року вручав призи переможцям у номінації «Кращий матеріал до 80-річчя ФК «Динамо» (Київ). Такий вибір — символічний. Адже в нашій газеті у футбол грає чи не половина редакції. Окрім чоловічої, є вже і своя жіноча збірна. Присутні на церемонії були здивовані, коли почули, що жінки вже двічі перемагали чоловіків-футболістів. Подарунки вручали заступник головного редактора газети Леонід Бровченко, представники видання в Миколаївській та Одеській областях Олена Івашко та В’ячеслав Воронков (на знімку). Леонід Бровченко, вітаючи юнкорів, нагадав, що головне у газетній справі — робота в команді та розуміння з боку однодумців. Саме так працюють і в «Голосі України».

Миколаїв.