Вісті звідусіль

Євро-2012. Київ. Голова Національного агентства з питань Євро-2012 Євген Червоненко провів переговори з виконавчим директором-президентом Export-Іmport Bank of the Unіted States Джеймсом Лембрайтом та представником Karpatіa Trust Fund В’ячеславом Шмельовим.

Основною темою, яку обговорювали під час зустрічі, було питання залучення фінансування під об’єкти інфраструктури до Євро-2012.

Пан Червоненко зауважив, що сьогодні в Україні заплановано і реалізується будівництво багатьох об’єктів інфраструктури, пов’язаних з Євро-2012. Особливо актуальними є питання реконструкції аеропортів та транспортних сполучень. Глава Агентства наголосив, що українська сторона зацікавлена в отриманні кредитів Експортно-імпортного банку США для будівництва та реконструкції об’єктів інфраструктури Євро-2012.

У свою чергу пан Лембрайт повідомив про готовність Ексімбанку США інвестувати мільярд доларів у будівництво українських доріг під гарантії за ставками, що істотно нижчі ринкових. Підсумовуючи домовленості, учасники переговорів вирішили готувати кредитну угоду після остаточного прийняття рішення урядом України.

Футбол. Маріуполь—Донецьк. Міжнародний юнацький турнір (U-16). VІІ меморіал Віктора Банникова. Стикові матчі за 7—8 місця. Фінляндія—Туреччина. 0:4. 5—6. Україна—Словаччина. 3:1. 3—4. Японія—Росія. 3:2. Фінал. Італія—Польща. 2:1.

***

Новим головним тренером тбіліського «Динамо» став 60-річний німецький фахівець Райнер Цобель, повідомляє агентство «Новини-Грузія». Після підписання контракту німець полетів на батьківщину, а через декілька днів розпочне роботу з командою. За словами Цобеля, перед «Динамо» стоїть завдання — вийти у груповий турнір Ліги чемпіонів. Допомагати йому в тбіліському клубі буде Каха Качарава.

Баскетбол. Знаменитий у минулому гравець а нині баскетбольний тренер 39-річний серб Саша Обрадович у наступному сезоні тренуватиме БК «Київ». Поки представники київського клубу уникають коментувати цей перехід, сам тренер в інтерв’ю німецькій службі каналу «Euro-sport» підтвердив інформацію про свій переїзд до Києва.

Колишній наставник клубу «Koeln 99ers» сказав: «Я вдячний клубу за все, що він зробив для мене. Останні сім років мого життя пов’язані з цією командою і чудовим містом. Моє рішення переїхати до Києва і очолити нову команду — жодним чином не проти Кельна. Просто настав час провести зміни і спробувати свої сили на новому місці, в іншому чемпіонаті».

Саша Обрадович 2006-го привів «Кельн 99» до перемоги в чемпіонаті Німеччини, а наступного року — до здобуття кубка країни. У кар’єрі Обрадовича-гравця були перемога на чемпіонаті світу 1998 року, «срібло» Олімпійських ігор 1996 року, три перемоги на чемпіонатах Європи (1995, 1997, 2001).